Isporučena endoskopska oprema vrijedna 14.5 mil. kuna

U prostorijama Opće bolnice Pula izvršena je prva faza isporuke skupocjene endoskopske opreme najnovije generacije u vrijednosti od 14.5 milijuna kuna.

Isporučena oprema sastojala se od endoskopskog sustava OLYMPUS EVIS EXERA III, kojom će se obavljati gastroskopski i kolonoskopski pregledi i kao takva omogućit će poboljšanju kontrolu,  rezoluciju, a samim time i vizualizaciju predmetnog pregleda. Inovativna tehnologija u rukama medicinskog osoblja olakšat će postavljanje točne dijagnoze čime će se omogućiti i pravovremeno liječenje bolesti samog pacijenta.

Isporuka endoskopskog ultrazvuka, odnosno ultrazvučnih aparata za pranje endoskopskog pribora, pacijentima će pružati najviši stupanj sigurnosti kroz dezinfekciju i sterilizaciju aparata i endoskopskog akcesorija pridržavajući se između ostalog i najviših standarda propisanih od strane Europskih endoskopskih udruženja ESGEN i ESG-a.

Nova endoskopska oprema bit će privremeno smještena na odjelu dnevne bolnice u Negrijevoj ulici (Sadašnja lokacija – Mornarička bolnica),  sve do preseljenja u prostorije „Objekta 2“ koji će obuhvaćati prostore dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije nove Opće bolnice Pula koja je trenutno  u fazi izgradnje.

Vrijednost isporučene opreme financirana je bespovratnim sredstvima putem Europskog projekta „Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula KK.08.1.2.03.0013“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2020.” iz Europskog fonda za regionalni razvoj.