Općoj bolnici Pula isporučen angiografski uređaj vrijedan 4.5 mil. kuna

U prostorima dnevne bolnice nove Opće bolnice Pula izvršena je isporuka angiografskog uređaj za dijagnostičku i intervencijsku koronarografiju. Riječ je o najmodernijem medicinskom uređaju takve vrste koji se primjenjuje i u najprestižnijim zdravstvenim ustanovama svijeta. Angiografski uređaj modela Azurion 7 C12 renomiranog svjetskog proizvođača medicinske opreme Philips, krase između ostalog jednostavnija manipulacija, potpuna kontrola stola putem FlexVision Pro opcije, visoka razlučivost slika, brži tijek rada te u konačnici i minimalna doza zračenja.

Zahvaljujući predmetnoj opremi, u pulskoj bolnici primjenjivat će se nove dijagnostičke i terapijske metode u domeni invazivne kardiologije te svih stanja bolesti srca koji su jedni od veći uzročnika mortalitetna stanovništva i zbog kojih su do sada pacijenti iz Istre putovali u druge krajeve Hrvatske.

Angiografski uređaj za dijagnostičku i intervencijsku koronarografiju vrijedan 4.549.428,25 kn s PDV-om, isporučila je renomirana tvrtka Iceberg International Trading d.o.o. iz Zagreba i u potpunosti je financirana bespovratnim sredstvima putem europskog projekta „Ulaganje u dnevnu bolnicu i jednodnevnu kirurgiju Opće bolnice Pula KK.08.1.2.03.0013“ u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014 – 2020.” iz Europskog fonda za regionalni razvoj.